Marvin Wiseth er ny styreleder i Seniorsaken

Marvin Wiseth er ny styreleder i Seniorsaken

 

På Seniorsakens landsmøte 26. mai ble den tidligere Trondheimsordføreren, styregrossisten i kulturinstitusjoner, næringslivsmannen og Churchill-entusiasten Marvin Wiseth ny styreleder i Seniorsaken.

Ifølge valgkomiteens leder, Arne Brusgaard, var komiteens overordnet mål å sette sammen et styre som kunne bidra til å:

  • øke antallet medlemmer.
  • styrke medlemspleien sentralt og lokalt for å hindre medlemsfrafall og sikre gjenkjøp av medlemskap.
  • bedre økonomien ytterligere for å få større kapasitet til å drive virksomheten, herunder gjøre lokallagene i stand til å drive sine virksomheter på en god måte.
  • få økt gjennomslagskraft for de politiske kjerneområdene som er nedfelt i organisasjonens strategi.

Valgkomiteen identifiserte 23 personer som ville kunne vurderes i forbindelse med en styrelederrolle.

Etter en grundig vurdering ble Marvin Wiseth forespurt om han ville påta seg oppgaven som styreleder.
Tidligere eldrebyråd i Oslo, Aud Kvalbein, ble forespurt om hun ville gå inn som styremedlem.

Marvin Wiseth og Aud Kvalbein er kjente og respekterte personer med høy troverdighet og et store personlige nettverk med i det norske samfunn.

Marvin Wiseth (65) har hatt flere roller i næringslivet og politikken. Han var Trondheims ordfører 1990–1998. Han nøt stor popularitet, og ble gjenvalgt med 40,3 % av stemmene i 1995. I hans ordførerperiode ble både Ski-VM 1997 og byens 1000-årsjubileum arrangert. I årene 1998–2013 var Wiseth konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i SpareBank 1 SMN. Han har hatt en rekke styreverv i ideelle organisasjoner og offentlige institusjoner. Wiseth har vært styreleder ved Trøndelag Teater, Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Opplysningsvesenets fond og Trondheim 2018, organisasjonen som jobbet for å få vinterolympiaden i 2018 til byen.

Wiseth er Høyres 2. vararepresentant til Stortinget fra Sør-Trøndelag i perioden 2013–2017.

Aud Johanne Kvalbein (68) har vært politiker i Kristelig Folkeparti. Fra 2011 til 2015 var hun byråd for eldre i Oslo. Hun var varaordfører for Oslo fra oktober 2007 til 2011. Fra 1997 til 2000 var hun politisk rådgiver for utenriksminister Knut Vollebæk i Bondevik I-regjeringen.

Seniorsakens sentralstyre per 26. juni 2016

Styreleder Marvin Wiseth, nestleder Thomas Bøhmer, medlem Per Kjølset, medlem Aud Kvalbein, medlem Tordis Aavatsmark, varamedlem Roar Møll og varamedlem Håvard Jernskau.

 

Et svar

  1. […] vi kan ha høye forventninger til, og som gjør at vi kan legge lista enda høyere. Aud Kvalbein og Marvin Wiseth går inn som henholdsvis styremedlem og styreleder. Her får vi to tungvektere innen politikk, […]